Archivos mensuales: diciembre 2014

Arrenca la PAC 2015-2020

Aprovats els reials decrets i reaccions del Ministeri i del sector El repartiment i control de les ajudes als productors, la definició d'agricultor actiu, el desenvolupament rural o la regionalització són algunes de les qüestions que preocupen sector agrari i partits polítics en el dia en què s'han aprovat els reials decrets d'aplicació de la…
Leer más

Olivarda és usada per augmentar els insectes parasitoides de l’olivera. (Llavors silvestres)

La Inula viscosa és coneguda també altavaca, pulguera, herba mosquera i matamosquera, i és una alternativa sense agroquímics per recuperar els terrenys fèrtils
Per Anastasia Gubin - La Gran Època

Dll, 22 Dec 2014 13:13
La planta silvestre olivarda, que rep el nom científic de Inula viscosa és recomanada contra la mosca de l'olivera, plaga que ha estat destruint les collites dels oliverars a Europa.

A causa del mal del cultiu a Itàlia i una collita fluixa a Espanya la producció global en la temporada fins a setembre de 2015 serà la més baixa en 15 anys, va dir el Consell Oleícola Internacional el 2 de desembre, segons Terra Fertil.

Llavors Silvestres, productors de llavors autòctones a Espanya, van recomanar el mes passat servir l'estratègia de plantar l'olivarda. "La olivarda (Inula viscosa) presta un gran servei mitjançant la l iberación de parasitoides de la mosca de l'olivera de les seves ganyes".

En plantar "en l'entorn de l'olivar estem garantint la presència d'aquests imprescindibles auxiliars al llarg de tot l'any", va destacar en les xarxes socials i el seu portal.

Es la troba en els camps abandonats distribuïda a tota la Mediterrània, on alguns l'anomenen altavaca, pulguera, herba mosquera, matamosquer a.

Sol créixer entre 50 centímetres a un metre. Té el "tronc llenyós, bastant ramosa, amb fulles lanceolades, assentades, abraçadores per la base, amb dents al marge i poblades de pèls glandulosos que segreguen una mena de resina viscosa".

Les seves flors són grogues, de floració de tardor, amb peduncles desiguals per formar un ram piramidal, i fruit sec amb una sola llavor, deixa anar i menuda.

L'olivarda "és comú a Espanya i s'ha emprat com astringent i cicatritzant", ha afegit Llavors Silvestres.

La plaga de la mosca de l'olivera originada per múltiples factors, que conjuguen els mètodes agrícoles de l'home i al clima, està causant un fort descens de la producció de l'oli d'oliva a Catalunya, va fer notar Oli Revista , preocupació que es va divulgar al novembre en els bloc.

A Itàlia, el major productor d'oliva després d'Espanya. "2014, serà recordat en efecte com l'any" horribilis "de la producció d'olivera a Toscana", centre del país, va comunicar el Fòrum Di Agrària, explicant que si bé altres anys han patit aquest mal, mai havia estat tan extrem, al punt que molts productors, en veure que l'oli no tindria la qualitat extra verge, van suspendre les collites, ha informat F orum Agrari .

"No collim", va dir Fabio Landini, que en un any normal obté uns 150 litres del seu hort de 80 arbres, segons Terra Fertil. "Les poques olives que vam tenir es van veure afectades per la mosca de les oliveres, plenes de larves", va dir.
http://translate.google.es/translate?hl=ca&sl=es&u=http://www.semillassilvestres.com/noticias/2534/el-papel-de-la-olivarda-innula-viscosa-en-los-olivares/&prev=search
L'olivarda i la replantació d'espècies silvestres en els terrenys agrícoles és una alternativa que ofereixen els productors de llavors autòctones, per ajudar a recuperar les terres, les collites i la biodiversitat perduda.

A més estudis estan demostrant que sense agroquímics , les plantes poden respondre produint substàncies que no els agraden.
La Gran Època es publica a 35 països i en 21 idiomes.
Segueix-nos a Facebook , Twitter o Google

Més informació.

http://www.semillassilvestres.com/noticias/2534/el-papel-de-la-olivarda-innula-viscosa-en-los-olivares/