El COI ultima el seu estudi mundial de costos del cultiu de l’ olivera , que inclourà dades de fins a 15 països pertanyents al Consell

AEMO27/05/2014
AEMO i Gea Westfàlia estan coordinant aquest macroestudi els resultats donaran una foto real dels costos de producció d'un quilogram d'oliva a nivell mundial davant els baixos preus del mercat

El Consell Oleícola Internacional va decidir el novembre passat realitzar un Estudi Internacional de Costos del Cultiu de l'Olivera , coordinant la majoria dels seus estats membres .

En AEMO vam ser cridats a aquest, com a consultors , donada la nostra experiència per l'estudi de costos realitzat a Espanya , el qual vam fer gràcies a la necessària col · laboració de fins a 10 grans experts del nostre país amb especial importància de la Universitat de Còrdova , o el CIFA Alameda del Bisbe .

Nomenats coordinadors de l'Estudi , AEMO costat de Gea - Westfàlia , hem estat treballant a les ordres del COI durant diversos mesos , hem rebut dades de fins a 15 països i estem en procés d'anàlisi i interpretació de resultats .

El COI , promotor de l'Estudi , el presentarà als seus estats membres el proper mes de juny i de la mateixa derivarà una important informació comparativa del que costa produir un kg d'oliva en països tan diferents com Espanya , Líban , Marroc , Portugal , Turquia , Tunísia , Israel , Uruguai, Argentina , Grècia , Itàlia , Perú o França .

Us avancem que tot i que la problemàtica és molt diferent , tots els països tenim alguna cosa en comú : el preu actual de l'oli d'oliva no remunera als agricultors en cap punt del món .