Agroconsulting crea un sistema de diagnòstic nutricional avançat de l’olivar

 

        ACTUALITAT

2014.05.08 - Agroconsulting ha desenvolupat un sistema d'interpretació de valors nutricionals , Diagnòstic Nutricional Avançat ( DNA ), que permet realitzar anàlisis foliars durant tot l' any. Segons ha informat l'empresa en un comunicat , un cop finalitzada la campanya de l'oliva , l'olivera comença el procés de renovació vegetal i floració , moment idoni per saber en quin estat es troba el cultiu i així proporcionar les cures necessàries amb vista a augmentar la producció de la següent collita .

Una de les eines clau per conèixer l'estat nutricional de l'olivar és l'anàlisi foliar , que juntament amb l'anàlisi de sòl , permet detectar problemes nutricionals i elaborar plans de fertilització que ajunten a les necessitats reals de cada explotació .

Agroconsulting ha explicat que habitualment les anàlisis foliars , o de teixit vegetal , es realitzen durant el mes de juliol coincidint amb la parada estival de l'olivera, obtenint amb ells una valoració nutricional puntual en una època concreta de l'any . No obstant això , segons ell , resulta " insuficient" per conèixer l'estat nutricional continu de l'olivera en els seus diferents cicles de desenvolupament anual .

Segons l'empresa , per aconseguir una " nutrició de precisió " és imprescindible obtenir informació sobre l'estat nutricional de l'olivera durant tot l' any. Per això , Agroconsulting ha definit un nou criteri d'interpretació dels valors nutricionals , a través del qual és possible realitzar les anàlisis foliars durant tot l' any , en funció de les necessitats de la finca i del olivicultor .

El DNA és fruit de 10 anys de treball realitzant més de 8.000 analítiques foliars i analitzant més de 64.000 paràmetres que mitjançant mineria de dades ha permès establir les principals relacions entre nutrients essencials i la seva classificació en funció del nivell de deficiència . Aquest sistema d'interpretació detecta el nutrient o grup de nutrients que condicionen el desenvolupament vegetatiu de l'olivera i , d'aquesta manera , és possible fer recomanacions més precises i eficaces en funció dels continguts de nutrients .

Agroconsulting ha precisat que els principals beneficis del DNA són avaluar l'estat nutricional de l'olivera de manera Periòdic , i saber com i quan actuar , corregint o potenciant determinats elements nutricionals mitjançant tractaments de fertilització tant foliars com de sòl o fertirrigació , adaptats a necessitats específiques .

Així mateix , la informació que proporciona el DNA permet assegurar l'equilibri nutricional de l'olivera al llarg de tot l'any , un seguiment permanent del cultiu , anticipar les deficiències que poden repercutir negativament en la producció i preveure majors rendiments .